Marivonne van Kralingen
Advocaat / Mediator

Marivonne van Kralingen Marivonne van Kralingen

Met plezier en passie adviseer ik ondernemers over hun rechten en plichten op het gebied van arbeidsrecht en over het voeren van een juridisch strategisch HR-beleid.

Het arbeidsrecht is een veelzijdig rechtsgebied. Het ene moment ben ik bezig met het opstellen van een arbeidsovereenkomst, het andere moment met de begeleiding van een reorganisatie of adviseer ik over HR-beleid, begeleid ik een discussie met of voor een Ondernemingsraad, adviseer ik over een individueel ontslag of een re-integratietraject van een zieke werknemer. Samen met u ga ik alle uitdagingen aan die u tegenkomt als ondernemer met personeel; altijd op zoek naar de beste oplossing met een praktische inslag. Uiteraard adviseer ik u ook graag over alle kansen die het arbeidsrecht te bieden heeft. 

Naast ondernemers adviseer ik ook individuele werknemers die geconfronteerd worden met een ontslag of andere arbeidsrechtelijke discussie. Samen met u ga ik de uitdagingen aan als u tegen een arbeidsrechtelijke kwestie aanloopt.

Het feit dat ik zowel werkgevers als werknemers adviseer houdt mij scherp en zorgt ervoor dat ik het hele speelveld in zicht houd.

In 2014 heb ik de specialisatieopleiding arbeidsrecht bij Grotius afgerond. Ik ben lid van de Vereniging van Arbeidsrechtsadvocaten Nederland (VAAN). De ontwikkelingen van het arbeidsrecht volg ik op de voet en ik blijf mij ook steeds ontwikkelen. In 2022 heb ik bij Nyenrode Business Universiteit de leergang Strategie HRM met succes gevolgd. 

De afgelopen jaren heb ik mij ook steeds meer verdiept in alternatieve wijzen van geschillenoplossing, zoals bijvoorbeeld Mediation. Vanaf 2018 ben ik ook MfN Register Mediator. In mijn rol als legal mediator begeleid ik als onafhankelijke derde u en de partij waarmee u het geschil heeft om tot een gezamenlijke oplossing te komen. In 2023 heb ik mij verdiept in het op een systemische wijze benaderen van teamconflicten. Door op een systemische wijze een teamconflict te analyseren wordt niet gezocht naar een schuldige, maar naar inzichten voor het hele team en daarmee oplossingen voor het hele team.

In mijn vrije tijd ontmoet ik graag nieuwe mensen en zet ik mij in voor de gemeenschap waarin ik werk. In dat kader ben ik op dit moment voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de Rabobank Venlo en omstreken, Lid van de Raad van Commissarissen bij Vostermans Company's B.V, Lid van de Raad van Toezicht bij de stichtingen Algemeen Maatschappelijk Werk en Centrum voor Jeugd en Gezin Midden Limburg en lid van Jong Management Noord- & Midden Limburg (een onderdeel van VNO-NCW). De komende twee jaar zal ik mij als projectgroep voorzitter ook weer gaan inzetten voor de verlening van de Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) in Venlo voor Ondernemend Venlo. De tijd die daarna nog over is spendeer ik graag in gezelschap van mijn gezin, familie en vrienden en op de yogamat.

Terug naar overzicht
© 2024 - Voor de Zaak
Created by LR Internet