3-daagse cursus wet- en regelgeving en gesprekstechnieken

Voor wie?
Teamleiders, managers, leidinggevenden, HR-adviseurs, teamcoaches

Opmaat en resultaatgericht!
Deze cursus wordt In-Company aangeboden. Samen met u stemmen we de leerbehoefte en exacte invulling van het programma af.
Iedere deelnemer heeft aan het einde van de cursus concreet advies en handvatten voor de ingebrachte casuïstiek. Iedere deelnemer sluit de cursus af met een persoonlijk coachgesprek. Deze kan worden ingezet voor juridisch advies of persoonlijk coaching gericht op leiderschap en/of gespreksvoering gericht op Disfunctioneren of Verzuim.

Data open inschrijving
De cursus wordt diverse malen per jaar, ook op open inschrijving, georganiseerd. Houd onze website in de gaten voor de nieuwe data. 

Inhoud
Kennis van de actuele wet- en regelgeving en weten hoe je dit kunt inzetten in een gesprek met de medewerker, kan veel (juridische) trammelant voorkomen. Uit liefde voor het vak maar vooral ook vanuit de vele casussen uit de praktijk hebben wij samen met Communicatie coach en onderneemster Sabina Brammer van Bemotion de cursus “Praktisch Arbeidsrecht” ontwikkeld.

  • Hoe werk je toe naar een positieve bijdrage aan een verbetertraject?
  • Hoe stimuleer je toekomstperspectief?
  • Hoe laat je de ernst van de situatie doordringen?
  • Hoe leid je een ontslaggesprek in?
  • Wat doe je bij sociale besmetting in een team – ‘de rotte appel’.

Weten wat de valkuilen en kansen zijn gecombineerd met weten wat je kunt zeggen helpen je een stevigere gesprekspartner te zijn voor jouw collega en voor de organisatie. Op tijd het juiste doen zorgt voor een positieve inzet en toekomstsperspectief van medewerkers. Is dit perspectief er niet dan heb je een betere dossiervorming om te komen tot een einde van de arbeidsovereenkomst. 

Responsief en interactief leren staan centraal in deze cursus. Korte blokken theorie worden afgewisseld met het bespreken van actuele casussen. De cursus wordt modulair aangeboden in een blended learning programma. Het E-learning platform is ondersteunend en biedt extra mogelijkheden voor maatwerk per individu.

Samenwerking met Sabina Brammer van Bemotion

Sabina is teamcoach en communicatietrainer bij Bemotion. Zij is voortdurend op zoek naar innoverende manieren om leren binnen organisaties effectiever te maken. “Een goed doordacht leerontwerp is daarbij onmisbaar. Leren leuk en toegankelijk maken zie ik als basis ingrediënt voor ontwikkeling. Het integreren in de dagelijkse praktijk en gericht op directe toepasbaarheid zie ik als succesfactoren voor de gewenste transfer.”

Sabina heeft zich gespecialiseerd in blended learning concepten, waarbij zij gebruik maakt van klassikale sessies, peer coaching, online sessies en learning on the job. Zij is betrokken bij de training Praktisch Arbeidsrecht, waarbij zij zorgdraagt voor het vergroten van het zelfvertrouwen en gesprekstechnieken van professionals. Met veel plezier en passie coach ik professionals naar die stevige gesprekspartners, die zij willen zijn. Dit doe ik in de rol van procesbegeleider, coach en adviseur.

Training praktisch arbeidsrect

Ik heb interesse en schrijf me nu in

Bedrijfsnaam
© 2021 - Voor de Zaak
Created by