Specialisatie in de advocatuur werkt
06 april 2018

Met de komst op 1 april van Sander Oudenhoven als partner bij Voor de Zaak Advocaten is het aantal medewerkers, sinds de oprichting in december 2016 door Marivonne van Kralingen en Rob de Hair, verdrievoudigd. Inmiddels beschikt het advocatenkantoor over vier advocaten, een paralegal en een office manager.

Specialiseren is de toekomst

De tijd dat advocatenkantoren alle specialisaties onder één dak aanbieden lijkt voorbij. Rechtsgebieden en daarmee de wensen en behoeften van de klanten worden steeds complexer. Daarom heeft Voor de Zaak Advocaten zich volledig toegelegd op één doelgroep; ondernemers in de regio groot Venlo. De benodigde specialisaties, ondernemings- en arbeidsrecht, zijn evenredig over de vier advocaten verdeeld. Bovendien wordt ook mediation specifiek in deze vakgebieden aangeboden. Gezien de explosieve groei van het kantoor blijkt dit een goede keuze te zijn.

Advocatuur 2.0

Maar met specialisatie alleen kom je er niet. Innovatie en advocatuur zijn niet gelijk twee termen die je met elkaar in verband brengt, maar Voor de Zaak is wellicht de uitzondering die de regel bevestigt. Het kantoor is continu bezig om nieuwe juridische producten met toegevoegde waarde voor ondernemers te ontwikkelen.

Zo ontwikkelt Voor de Zaak op dit moment bijvoorbeeld “Het Sparringspakket”. Een ondernemer die dit pakket afneemt gaat periodiek met de advocaten van Voor de Zaak om tafel. Via een vooraf opgestelde agenda komen algemene of individuele zaken die binnen de organisatie spelen aan de orde. Ook aanstaande wetgeving komt hierbij aan bod. Door deze pro-actieve benadering van juridisch advies kunnen veel procedures worden voorkomen. Mochten kwesties die besproken en vastgelegd zijn toch tot een juridische procedure leiden, dan laat Voor de Zaak zien dat het ook ondernemingsrisico wenst te nemen door een forse verlaging van het uurtarief.

Ambitie

De no-nonsense mentaliteit bij Voor de Zaak spreekt veel ondernemers aan. De ambitie van het jonge advocatenkantoor is dan ook om door te groeien tot een middelgroot kantoor met zes tot acht advocaten. Een kantoor dat altijd voorop loopt met nieuwe juridische producten voor ondernemers. Maar wel met dezelfde persoonlijke en laagdrempelige benadering zoals die vanaf de start van het kantoor is ingezet.

Terug naar overzicht
© 2024 - Voor de Zaak
Created by